FlyMe Cup Match nr 4 Konkursförvaltningen på Lindahl advokatbyrå manipulerade bevisdokument

Konkursförvaltningen Lindahl Advokatbyrå har förfalskat bevisdokument och bevisning som sedan använts av åklagaren mot FlyMe Europe AB:s VD och styrelse under FlyMe-rättegången

Under förra veckan avslöjades under FlyMe-rättegången i Göteborgs Tingsrätt att konkursförvaltningen på Lindahl Advokatbyrå manipulerat bevisdokument och bevisning som åklagaren sedan använt i brottsmålet mot VD och styrelse för moderbolaget FlyMe Europe AB.

En av de 3 åtalspunkter som behandlats är åklagarens påstående om en fordran om MSEK 59 som dotterbolaget FlyMe Sweden AB påstås ha haft mot moderbolaget FlyMe Europe AB på konkursdagen den 2 mars 2007.

Åklagaren har i sitt åtal påstått att en koncernintern transaktion före dotterbolagets konkurs haft som syfte att kvitta bort den påstådda MSEK 59- fordran som åklagaren påstått att dotterbolaget FlyMe Sweden AB haft mot moderbolaget FlyMe Europe AB.

Åklagaren Lars Lithner har inte vid något tillfälle under FlyMe-rättegången visat upp dokumentation om detta fordringsbelopp som av konkursförvaltningen uppgetts vara MSEK 59.

Åklagaren har under FlyMe-rättegången endast hänvisat till att konkursförvaltaren uppgivit detta fordringsbelopp MSEK 59.

Under rättegångens sista dagar har försvarssidan fört i tydligt bevis att konkursförvaltarens ”fordringsbelopp” MSEK 59 förfalskats och konstruerats av konkursförvaltningen.

Försvarssidans bevisning om konkursförvaltarens manipulation och grova bevisförvanskning har hämtats från de dokument som konkursförvaltaren själv skickat in i civilmålet mellan konkursförvaltningen och moderbolaget FlyMe Europe AB (FME).

Konkursförvaltaren har i civilmålet mellan konkursförvaltningen och moderbolaget FME skickat in den balansräkning som konkursförvaltaren skrivit ut för dotterbolaget FlyMe Sweden AB på konkursdagen den 2 mars 2007.

När konkursförvaltningen anlänt till bolaget några timmar efter att de under förmiddagen den 2 mars 2007 utsetts till konkursförvaltare, ber de ekonomiavdelningen om en utskrift av FlyMe Sweden AB:s balansräkning. Konkursförvaltningen tillförskaffar sig samtidigt alla lösenord till bokföringsprogrammen. Konkursdagens balansräkning återfinns i konkursförvaltarens civilmål mot moderbolaget FlyMe Europe AB (FME).

Konkursförvaltningen har i annat sammanhang men i samma civilmål ”bevisat” med hjälp av behandlingshistorik i bokföringsprogram att den koncerninterna transaktionen skulle ha instansats/registrerats den 28 februari 2007.

Konkursförvaltningens problem är nu att försvarssidan i den pågående brottsmålsrättegången jämfört de olika dokumenten som konkursförvaltningen tagit fram och konstaterat att förfalskning måste ha skett i syfte att tillverka bevis som stödjer konkursförvaltningens civilmålsprocess.

Balansräkningen som skrevs ut på konkursdagen innehåller ej de transaktioner som konkursförvaltningen (och därmed åklagare Lars Lithner) menat brottsligen har bokförts den 28 februari 2007 som är före konkursdagen.

Se PM med bilagd bevisdokumentation om försvarssidans utredning som bevisar konkursförvaltningens förfalskning.

När försvarssidan avslöjade konkursförvaltningens manipulation av bevisdokument utlovade åklagare Lars Lithner att återkomma med kommentarer om de framlagda bevisen för bevisförfalskning under sin slutplädering. Åklagare Lars Lithner kommenterade dock inte alls försvarssidans bevisning om konkursförvaltningens bevisförfalskning under sin slutplädering annat än med kommentaren ”jag förstår den inte”.

Admins kommentar: Använd sökrutan längst upp till höger för att söka fram fler inlägg om Rickard Ström, Lars Jonson och Lindahl

Admins kommentar: Representanter från försvaret i FlyMe-rättegången bekräftar att man överväger att inom kort lägga fram konkursförvaltningens bevisförfalskning för polis och åklagare att utreda om brott begåtts. Försvarets utredning visar inte vilken person som utfört konkursförvaltningens bevismanipulation. Det är något som en polisutredning kan förväntas kunna ta fram, säger en representant från försvarssidan i FlyMe-rättegången.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>