FlyMe Cup: Flygbolaget SAS köper idag ordet ”FlyMe” i sin internetannonsering på Google

Googlesök på ordet ”FlyMe” den 20 mars 2011

Vid Googlesök med sökordet ”FlyMe” den 20 mars 2011 kan man se att 9 st svenska företag köpt sökordet ”FlyMe” av Google (Adwords) så att annons från respektive företag framträder bredvid Googles organiska sökresultat.

När någon sedan ”klickar” på sådan annons betalas ca 10 kr per varje ”klick” till Google. Priset per ”klick” varierar från dag till dag och beror av hur många som för stunden vill köpa sökordet. Flygbolaget SAS ligger idag med sin annons högst upp i högerkolumnen när man idag i Google söker på ordet ”FlyMe”. Ju mer annonsören väljer att betala desto högre upp i annonslistan kommer annonsören. Även kvalitén på annonsen mäts av Googles algoritmer och annonskvalitén styr därför också annonsplaceringen. Ju bättre kvalité annonsen har desto högre placering får annonsen hos Google.

Den 20 mars 2011 har följande internetsiter köpt sökordet ”FlyMe” för sin internetannonsering:

www.sas.se     www.flygresor.se     www.seat24.se     www.allaflygbiljetter.se     www.billiga-resor-online.se     www.mrjet.se     www.flygvaruhuset.se     www.travelpartner.se     www.pricerunner.se

Admins kommentar: Denna typ av sökordsköp (s.k. Adwords) utgör det amerikanska bolaget Googles största intäktskälla.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>