FlyMe Cup: Förundersökning mot Advokat Lars Jonson på Lindahl advokatbyrå i Göteborg inleddes idag

Kriminalinspektör Paul Björklund vid Göteborgs citypolis har idag meddelat att förundersökning mot Advokat Lars JonsonLindahl advokatbyrå kommer inledas med förhör av de vittnen som såg när advokat Lars Jonson utanför FlyMe-rättegången uppträtt hotfullt mot tjänstgörande fotograf Hans Wessberg.

”Ärendet kommer att utläggas på förhörsledare så snart ske kan”, avslutar Kriminalinspektör Paul Björklund sitt besked från Göteborgspolisen idag.

Utdrag från Fotograf  Hans Wessbergs polisanmälan: ”Lars Jonsons ofredande tycker jag att man skall ta på allvar. Dels på platsen det sker på, utanför säkerhetssalen i samband med rättegång. Dels att det sker mot en fotograf som arbetar på uppdrag för att skildra rättegången. Mitt uppdrag, liksom Kenny Genborgs GP är att bevaka rättegången för allmänhetens räkning. Intrång och övertramp kring det som lite slarvigt kallas för demokratiska rättigheter brukar man normalt sett se på lite större allvar än om det är ett vanligt bråk på Avenyn en fredagskväll”.

Admins kommentar:

Tidigare inlägg om polisanmälan mot Advokat Lars Jonson

Film om polisens och åklagarens arbete

För brottet ofredande döms man till böter eller högst ett års fängelse.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>