Flyme Cup Match Nr 4 Axplock från förhör i Göteborgs Tingsrätt med flygbolagets Accountable Manager och VD Fredrik Skanselid

Skanselid i Tingsrättsförhör den 28 februari 2011

Fredrik Skanselid berättade att han ”träffade Christen Ager-Hanssen dagligen och talade om flygoperationen”. För att få arbetsro satt jag ofta på Cognition och hade mina samtal med Christen Ager-Hanssen. Plötsligt under hösten försvann Christen Ager-Hanssen. Skanselid tyckte att det kändes jobbigt. ”Jag började skärma mig och jag ville sluta” sa Fredrik Skanselid.

Under hösten 2006 meddelade jag ekobrottsmyndigheten Lars Ek, luftfartsstyrelsen Staffan Söderbeg, revisorn Magnus Götenfelt, flygchefen Mattias Jonsson och bankmannen Mats Berntsson att jag tyckte man skulle belysa en sammanställning som Jörgen Carlsson gjort där man kunde se att Cognition fakturerat bolaget felaktigt för garantiprovisioner, sa Fredrik Skanselid. Aktiespararnas Riksförbund:s Gunnar Ek fick samma sammanställning på garantiprovisioner först efter konkursen sa Fredrik Skanselid idag under sitt förhör i Göteborgs Tingsrätt. Skanselid sa att han kan också ha lämnat sammanställningen till fler personer, te x Allan Ladow (f.d. styrelseledamot i FlyMe 2004/2005)

Jag gick sedan ut i media och sa att jag inte hade förtroende för styrelsen och hur de sköter affärerna och samtidigt skickade jag in min utträdesansökan som VD till Bolagsverket.

Skanselid erkände också att han kan ha sagt till Christen Ager-Hanssen så sent som 15 maj 2009 att han inte skulle agerat som han gjort om han fått MSEK 3 i avgångsvederlag.

På fråga från förhörsledaren bekräftade Fredrik Skanselid att han kan ha sagt att konkursförvaltaren Rickard Ström för FlyMe Sweden AB är en kille som borde bli av med sitt jxxx och att Skanselid om konkursförvaltaren sagt att ”han har fxximej i sin konkursförvaltning gjort krimxxxxla handlingar”.

Admins kommentar: Konkursförvaltare Rickard Ström har upplyst om att han tolkade Fredrik Skanselids vittnesmål om honom som att hans uttalande om Rickard Ström uppkommit p.g.a av att Fredrik Skanselid var sur för att konkursförvaltaren inte hade kontaktat Skanselid efter konkursen för att se om Skanselid kunde göra något med FlyMe:s konkursbo. (Det skall också tilläggas att Skanselid i samband med sitt vittnesmål nämnde att han tror att uttalandet uppkom efter att han druckit två flaskor vin).

Förhörsledaren frågade om inte Skanselid själv tyckte att det var olämpligt att han i sin roll som VD och Accountable manager, utan att stämma av åsikterna med styrelsen, och mitt under en nyemissionsprocess, spelade ut sina starkt negativa åsikter om bolagets styrelse till:

Luftfartsstyrelsen (Staffan Söderberg)

Banken (Mats Berntsson)

Media (Flygtorget.se m.m.)

Revisor (Magnus Götenfelt)

Ekobrottsmyndigheten (Lars Ek)

Övrigt nätverk (T ex Allan Ladow)

Förhörsledaren fortsätter och frågar ”Du använder alla dessa instrument för att sprida din negativa inställning och tycker inte att du behöver fundera på din lojalitetsplikt i ditt VD-avtal med bolaget och i din roll som VD och Accountable manager? ”

Fredrik Skanselid svarade att det är upp till betraktaren att lyssna på mig eller inte. Om jag inte hade rätt så hade vi väl inte suttit här idag eller !!!? -Jag ville att frågeställningen skulle belysas försvarade sig Skanselid. Jag har sedan också i Västnytt kritiserat Luftfartsstyrelsen för att de inte reagerade mer på mina varningar för denna styrelse.

Varför valde du i den roll du hade som VD och flygbolagets Accountable Manager att mitt under en viktig nyemissionsprocess gå ut i media och hårt kritisera bolagets styrelse undrade förhörsledaren. Fredrik Skanselid svarade ”Det var så jag kände. Jag ville att folk skulle veta min anledning”.

Admins kommentar: Tidigare vittnesmål från bolagets revisorer har bekräftat att de garantiprovisioner som utbetalats efter FlyMe Europe AB:s nyemissioner varit helt i sin ordning.

Initierade källor har uppgett att Skanselid inte träffade Ager-Hanssen dagligen så som Skanselid påstått. Däremot sågs Ager-Hanssen och Skanselid under lång tid nästan varje helg.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>