FlyMeCup Mediahanteringskonsulten ville den 5 oktober 2006 anlitas av FlyMe:s styrelse men fick nej eftersom han ville ta kommandot över styrelsen

När nya koncernchefen och VD för FlyMe Europe AB, Finn Thaulow utsågs att efterträda Fredrik Skanselid som koncernchef den 31 augusti år 2006 skickade mediahanteringskonsulten Krister Göranson sin första propå samma dag till den nya moderbolags-VD:n Finn Thaulow.

Den Göteborgska mediahanteringskonsulten Krister Göranson inleder sitt mail till nyvalda VD:n Finn Thaulow med: ”Jag har tidigare varit i kontakt med Fredrik Skanselid om kummunikationshjälp”………Jag träffar er gärna för att presentera våra tjänster”

Den 7 september 2006 startar Handelsbanken med hjälp av medarbetaren Ann Bowers sin påhittade mediauppgift om felaktiga trafiksiffror vilket därefter frigjorde journalistiska ambitioner att vara fortsatt kritiska till FlyMe.

Dagen efter (5 oktober 2006) FlyMe:s pressrelease (4 oktober 2006) om förvärvsavtal om brittiska River Don Ltd/GSS försöker Krister Göransson få mediakonsultuppdrag direkt från moderbolagets styrelseordförande som tackar nej till mediakonsulthjälp eftersom Krister Göranson som förutsättning för sitt uppdrag krävt att få ”ta kommandot” över styrelsen för att kunna utföra sitt uppdrag.

Mediahanteringskonsulten Krister Göranson skrev i sina införsäljningsmail dels: ”och i detta läget behöver ni någon som tar kommandot över er i detta avseende och inte tvärtom” och dels ”Som kommunikationsexpert är det min roll att vid varje tillfälle ge det stöd som kunden behöver för att komma ut på rätt sätt i media”.

Styrelseordföranden för moderbolaget FlyMe Europe AB år 2006, Björn Olegård bedömde inte att mediahanteringskonsulten kunde vara seriös när han i skrift föreslog att han utan relevanta kunskaper skulle ta kommandot över styrelsen och gav därför heller inte under 2006 något uppdrag till Göteborgska mediahanteringskonsulten Krister Göranson.

Länk till: Mail med Krister Göransson samt Handelsbankens ursäkt för felaktig artikel i DI 

Admins kommentar: Frågan är om styrelseordföranden för FlyMe Europe AB, Björn Olegård, sett i backspegeln, idag ångrar sitt beslut om att inte anlita just Krister Göransons mediahanteringstjänster under hösten 2006.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>