FlyMe Cup -Ett SMS från TT: FlyMe begärs i konkurs! ” Jag reagerade med glädje! Jag väste fram ett återhållsamt ”YES” skriver Västnytts ansvarige utgivare och redaktionschef Robert Olsson under FlyMe:s konkursnatt

VÄSTNYTT HAKAR PÅ

Ansvarige utgivaren och redaktionschef för Västnytt, Robert Olsson skriver på sin blogg den 2 mars 2007:

”3:06 i natt väcktes jag av ett sms från TT: FLYME BEGÄRS I KONKURS”

”Jag reagerade med glädje. -Väste fram ett återhållsamt YES !

”Pelles uppgifter visade entydigt att……..och att det kan misstänkas att……”

”Parallellt med att jag skrivit de här raderna har jag haft Föreningen Grävande Journalisters hemsida på skärmen. Idag kommer nämligen offentliggöras vilka redaktioner som kommer bli nominerade till Årets Guldspade för bästa ”gräv” under 2006.”

.

”Jag hoppas vi kommer bli nominerade i den klass där vi tävlar”, fortsatte Robert Olsson på sin blogg under natten den 1-2 mars 2007 då FlyMe:s styrelse genom pressrelease kommunicerat sitt beslut om egen konkursansökan.

Admins kommentar: Styrelsens beslut om egen konkursansökan togs av flygsäkerhetsskäl då tillgång till bolagets kassa krävs av Luftfartsstyrelsen. Handelsbanken hade efter ultimatum till FlyMe under eftermiddagen den 1 mars 2007, beslagtagit kassan om MSEK 70 och plötsligt stoppat s.k. kortinlösen/(biljettförsäljning).

”Blir vi inte nominerade beror det på att juryn är kass” avslutar ansvarige utgivaren och redaktionschefen för Västnytt, Robert Olsson sitt blogginlägg under FlyMe:s konkursnatt den 1-2 mars 2007.

Admins kommentar: Den 8 mars 2007 uttalar Västnytts redaktionschef och ansvarige utgivare Robert Olsson i journalisten.se sin besvikelse över Guldspadejuryn som han inte var nöjd med. Senare under våren tar Lena-Marie Nilsson över Robert Olssons jobb och Robert Olsson blir istället programbeställare av nyheter på SVT. Pelle Westman som omnämns i Robert Olssons blogg fick aldrig någon guldspade för Västnytts FlyMe-drev. Men han fick guldspaden för inslaget i uppdrag granskning om städarnas situation på Hamburgerrestauranger. När Pelle Westman körde en FlyMe-repris hos sin nya arbetsgivare Uppdrag Granskning blev reprisinslaget om FlyMe fällt av SVT:s granskningsnämnd för att vara opartiskt.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>