FlyMe Cup Göteborgspostens ägarbolag Tidningsaktiebolaget Stampen hade ett Joint-Venture med Cognitionsfären/Christen Ager-Hanssen

Göteborgspostens samarbeten med flygbolaget FlyMe:s huvudägare havererade och slutade med att parterna skickade delgivningsmän på varandra.

"Den nya ekonomin" var ett samlingsbegrepp för framtidstron under den första internetyran i slutet av 1990-talet då GP satsade på internetprojekt tillsammans med Christen Ager-Hanssen.

Under slutet av 1990-talet beslutade Göteborgsposten genom sitt ägarbolag Stampen att satsa på online och internet (”Den s.k. nya ekonomin”). Man avtalade då om ett ”Joint-Venture” med Cognitions dotterbolag Netsys som då  ägde 60% och Göteborgspostens ägare Stampen ägde tillsammans med Tesurus AB 40% av aktierna. Christen Ager-Hanssen var VD för Netsys när Cognition köpte bolaget av Kinnevik. Namnet på detta ”Joint-Venture” blev WESTNET AB som hade Netbook som dotterbolag.

.

.

WEBWARE från Netsys i slutet av 1990-talet

Netsys var tidigt ute med ett webware (Netsys varumärke) för internetbaserad organisationsstyrning.

.

.


Samtidigt med att detta Joint-Venture bildades för onlinesatsningar mellan GP/Stampen och Cognition/Netsys/Ager-Hanssen, tog Göteborgspostens vice VD Mats Reimertz en styrelseplats i det Göteborgska investeringsbolaget Cognition.

Göteborgspostens vice verkställande direktör Mats Reimertz och Christen Ager-Hanssen satt också tillsammans i styrelsen för det gemensamt ägda WESTNET AB .

Internetsamarbetet mellan GP och Ager-Hanssen slutade med delgivningsmän

När samarbetet mellan Christen Ager-Hanssen och GP avslutades skickades delgivningsmän ömsesidigt åt båda hållen och relationen mellan Cognitionsfären och Göteborgsposten (Stampen) blev sedan dess frostigt.

Admins kommentar: Det skall poängteras att det inte finns några objektivt konstaterbara bevis för att journalisten Kenny Genborg haft någonting att göra med Göteborgspostens onlinesatsningar som tillsammans med Christen Ager-Hanssen gjordes genom Westnet AB:s försorg. Med avseende på tidigare inlagd skrift och protest från Göteborgspostens chefredaktör Jonathan Falck och journalisten Kenny Genborg är det också på sin plats att kommentera att skribent på denna blogg aldrig påstått att journalisten Kenny Genborg personligen ägt aktier eller aktieoptioner eller varit anställd i Westnet AB eller haft något annat  personligen juridiskt engagemang i denna onlinesatsning som Göteborgsposten gjorde tillsammans med Christen Ager-Hanssen under slutet av 1990-talet.

Kenny Genborg har framfört att han tycker det var onödigt att på Bloggen kommentera GP:s chefredaktörs och Kenny Genborgs protest

Det skall också tilläggas att skribent på denna blogg aldrig påstått och aldrig haft för avsikt att påstå att journalisten Kenny Genborg eller Göteborgsposten ur ett journalistiskt perspektiv påverkats negativt av sitt havererade samarbete med Christen Ager-Hanssen. Göteborgspostens sedan början av 2000-talet stora antal artiklar runt Christen Ager-Hanssen, Netsys, Cognition och FlyMe har i denna blogg aldrig påståtts vara av Göteborgsposten medvetet negativt vinklade.

Twittraren och journalisten för GP Kenny Genborg med Ager-Hanssens advokat Jan Karlsson

Bloggens skribent har endast återgivit och avsett att återgiva att Kenny Genborg varit engagerad (eller intresserad) av ett IT-projekt under slutet av 1990-talet. Alltså inte personligen ”engagerad” på något annat ”juridiskt” sätt som man skulle kunna tyda av chefredaktören Jonathan Falcks och journalisten Kenny Genborgs protest.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>