FlymeCup Match Nr 4 Beskedet från banken den 1:a mars 2007 kom som en blixt från klar himmel sa Dick Löwendahl

Beskedet från Handelsbanken kom som en blixt från klar himmel sa Dick Löwendahl

Beskedet från Handelsbanken kom som en blixt från klar himmel den 1 mars 2007. Dick Löwendahl hade då sedan en månad tillbaka efterträtt Jörgen Carlsson som var CFO (Chief Financial Officer/Ekonomichef) för både dotterbolaget FlyMe Sweden AB och moderbolaget FlyMe Europe AB.

Dick Löwendahl bekräftade att det var bankens koppling av ”beskedet”, om stängning av bankkonton och kortinlösen till inbetalning av emissionlikviden MSEK 33,7, som ledde till att styrelsen i FlyMe Sweden AB av flygsäkerhetsskäl tvingades att stänga verksamheten natten mellan den 1:a och 2:a mars 2007. (Enligt luftfartsregler får man inte ha flyg i luften utan att man har tillgång till sin likviditet).

Vi hade utan de MSEK 33,7 klarat oss till prognosticerad ”break-even” under april/maj 2007 sa Dick Löwendahl i rätten idag. ”Vi hade gjort svarta siffror från i vart fall maj månad 2007″.

Det var ingen som trodde att vi stod inför en konkurs innan bankens besked kom och fram till natten då det konstaterades att flygverksamheten måste stängas avslutade Dick Löwendahl.

Tidigare under dagen förhördes också Jörgen Carlsson och koncernens Budgetcontroller Elise Brankell som idag bekräftade att hon igår ätit lunch med övriga vittnen Jörgen Carlsson och Fredrik Skanselid så sent som igår.

Admins kommentar: Handelsbankens besked eller ”ultimatum” framställdes den 1 mars 2007 och banken spärrade alla likvidkonton. Fram till midnatt den 1 mars 2007 stod hela ledningsgruppen tillsammans på bolagets advokatkontor och hoppades på att man skulle kunna uppfylla Handelsbankens ultimatum. Ultimatumet bestod i att FME/FlyMe Europe AB skulle tillse att A-aktieägaren skulle fylla den sista emissionsdelen i sista emissionen före klockan 11.00 påföljande dag. Om inte, skulle bolagets alla bankkonton fortsätta att vara spärrade och dessutom skulle Handelsbankens kortinlösen (internetförsäljning VISA/Mastercard) upphöra.

Troligen hade banken uppgift från tidningar om att just MSEK 33,7 var kvar att registrera från senaste emissionsbeslutet 31 augusti 2006. Frågan är varför tidningarna fokuserade på detta då bolaget nyss i januari år 2007 registrerat miniminivån för emissionsbeslutet den 31 augusti 2006 på MSEK 114 i nytt aktiekapital.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>