FlyMe Cup Match nr 4 Ordföranden för FlyMe Europe AB grillades

Trängsel för att komma in i Göteborgs Tingsrätt sal 2

Idag grillade åklagare Lars Lithner den f.d styrelseordföranden för moderbolaget FME/FlyMe Europe AB om ordförandens syn på hur bokföring kan gå till under en nyemissionsprocess. Sammanfattningsvis verkade ordföranden, som tidigare, anse att bokföringen för nyemissionshanteringen i stora drag verkade ha gjorts rätt förutom att ekonomifunktionen kanske slarvat något med att på instansingsallegat hänvisa till var viktiga avtal som avser instansningsallegatet finns arkiverade. Olegård förklarade att man på ett instansningsallegat med ”debet” och ”kredit” skall hänvisa  till aktuellt avtals arkiveringsplats, så att det inte råder någon tvekan om var arkivering skett, när man i efterhand vill hitta underlagen till instansningsallegatet. Detta beskrevs som en självklar rutin och att det är vanligt förekommande när ekonomifunktionen befinner sig i öppna kontorslandskap och att man då arkiverar viktiga avtal på annan plats än vid själva instansningsallegatet.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>