FlyMe Cup Match nr 4 Åklagaren anklagad för grovt brott mot rättegångsbalken

Ekobrottsmyndighetens team Lars Lithner & Håkan Runesson väntar med Fredrik Skanselid på rättens beslut

Kockan 0900, onsdagen den 16 februari skulle förhören börja med Accountable Manager i flygbolaget FlyMe Fredrik Skanselid. Domstolen har nu skjutit upp vittnesförhöret med Skanselid efter att försvarsadvokaterna Jan Karlsson, Leif Gustafsson och Hans Strandberg anklagat åklagaren Lars Lithner för grovt rättegångsfel och grovt brott mot grundläggande regler i rättegångsbalken.

En polisman har mitt under FlyMe-rättegången haft hemliga polisförhör med vittnet Fredrik Skanselid som åklagaren enligt lag är skyldig att i god tid före förhandlingar och vittnesförhör i domstol, informera domstolen om. Det hemliga polisförhöret är gjort mitt under pågående FlyMe-rättegång och vittnet har förhörts om frågor som behandlats under rättegången innan vittnet hörts i domstolen. Detta innebär att vittnet anses ha otillbörligt förberetts av åklagarsidan, menar försvararna i FlyMe- rättegången.

Hans Strandberg sa att om detta hänt i USA hade rättegången troligen diskvalificerats. Detta strider också mot grundläggande regler i svenska rättegångsbalken avslutade försvarsadvokat Hans Strandberg innan rättegången tog en paus.


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>