FlyMe Cup Match nr 4 John Porter har sålt 50% av sitt krav mot Svenska Handelsbanken

Tribeca Capital Ltd:s aktiviteter under januari år 2011:
Norsk artikel (pdf):22 Jan DN Norsk artikel (pdf):24 Jan DN Norsk artikel (pdf):26 Jan DN Norsk artikel (pdf):27 Jan DN_A Norsk artikel (pdf):27 Jan DN_B Norsk artikel (pdf):28 Jan DN Norsk artikel (pdf):28 Jan FP Norsk artikel (pdf):29 Jan DN ————————————————————————————————–

Idag lade advokaten Jan Karlsson och Ager-Hanssen inför Göteborgs Tingsrätt fram ett avtal daterat den 20 juni 2009 där John Robert Porter överlåtit 50% av sitt personliga krav mot Svenska Handelsbanken. Kravet (50%) mot Handelsbanken är sedan enligt initierade källor sålt till Tribeca Capital Ltd (se Tribeca:s aktiviteter i artiklar från Norge i januari 2011 ovan) som just nu bl a driver det i Norge mycket uppmärksammade målet mot den kända redarfamiljen Ugland.

Handelsbankens ursäkt till FlyMe för att ha startat och inlett mediadrevet mot FlyMe hösten 2006 verkar inte ha accepterats. Under förhören i Göteborgs Tingsrätt har det framkommit att Handelsbanken inte verkar vara förlåten för den påhittade mediauppgiften under hösten 2006 och för att man senare också beslöt att stänga flygbolaget FlyMe:s bankkonton den 2 mars 2006 trots att Flyme inte hade några banklån (Pressrelease 2 mars 2007).

John Robert Porter bekräftade i vittnesbåset att han överlåtit 50% av sitt personliga krav mot Svenska Handelsbanken i enlighet med det förevisade kontraktet. Det var tidigare Cognition Capital AS som ägde kravet mot Svenska Handelsbanken. Efter Cognition Capital AS slutförda likvidation har kravet övergått till John Robert Porter personligen. Det var Svenska Handelsbanken som efter tidningsrubriker i februari 2007 beslutade att spärra alla FlyMe:s likvida medel den 1 mars 2007. FlyMe hade då banktillgodohavaden om drygt 60 miljoner kronor som Handelsbanken betalade tillbaka till dem som hade innestående flygbiljetter. FlyMe hade inga banklån och inga förfallna skulder men hade ett s.k. kortinlösenavtal för biljettförsäljning med just Handelsbanken. När Handelsbanken under eftermiddagen den 1 mars 2007 spärrat bolagets bankmedel, tvingades styrelsen p.g.a luftfartsstyrelsens regler att omedelbart stoppa flygverksamheten och ansökte därefter själva om konkurs på morgonen den 2:a mars 2007. Huruvida Handelsbanken hade rätt att spärra alla likvida medel eller inte får framtiden utvisa om man förstod saken rätt under förhandlingarna idag i Göteborgs Tingsrätt. Lindahls advokatbyrå med Konkursförvaltare Rickard Ström Rickard Ström har hittills för FlyMe Sweden AB:s räkning i hemlighet förlikts med Handelsbanken genom att Handelsbanken betalat ett förlikningsbelopp om MSEK 9 till konkursförvaltaren och advokaten Rickard Ström på Lindahls advokatbyrå.

Advokat Lars Jonsson Lindahl Advokatbyrå

Organisatören av denna förlikning, advokat Lars Jonson på Lindahl advokatbyrå, har efter konkursboets förlikning just Handelsbanken som sin (nya) största personliga klient. Lars Jonsons Uppsala Tidning Lars Jonson_Handelsbanken första uppdrag var att för konkursboet FlyMe Sweden AB:s räkning istället för tidigare stämning mot Handelsbanken, nu författa en stämning mot styrelseledamöterna och A-aktieägaren i FlyMe om vardera MSEK 240. Numera syns advokaten Lars Jonson Presentation av Handelsbankens advokat Lars Jonson från Lindahl Advokatbyrå nästan varje dag på åhörarläktaren under den pågående FlyMe-rättegången (match nr 4) anförd av åklagare Lars Lithner. Civilrättsmålet (FlyMe Cup Match nr 2) mellan konkursförvaltningen för FlyMe Sweden AB (dotterbolaget) och FME (f.d. FlyMe Europe AB moderbolaget) avgörs i första instans, Tingsrätten med dom på fredag den 4 februari klockan 14. Båda parterna beräknas överklaga till nästa instans Hovrätten, om de nu förlorar (match nr 2) i första instans Tingsrätten.

Porter & Ager-Hanssen på Porters herrklubb i London

En av Global Supply System Ltd:s 3 st Jumbojet 747

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.